torstai 16. toukokuuta 2013

Kesän odottelua
Kävimme Gørilin kanssa toissapäivänä kiertämässä muutama kauppa läpi sekä ostamassa pitkään haaveilemiamme kukkia. Olemme puhuneet jo pitkään kuinka haluaisimme istuttaa kukkia parvekkeelle, mutta säät ovat olleet aivan liian viileitä. Nyt vihdoin uskomme, että säät ovat lauhtuneet sen verran, että vahvimmat selviävät jo ulkona läpi vuorokauden. Kävimme ostamassa ensin Plantagenista multaa, lekasoraa sekä Polka-mansikoita. Tämän jälkeen ajoimme Lundiin, jossa sijaitsee Gørilin mieluisin puutarhaliike. Sieltä löysin pari suloista kukkasta, Laventelin sekä hintavan sisätilakasvin, jonka nimestä minulla ei ole hajuakaan.

Polka-mansikoita

                           Eilen Kristianin isä Egil kävi hakemassa peräkärrylisen rojua parvekkeeltamme kaatopaikalle. Nyt pääsemme siis pesemään talven jälkeisen parvekkeen kesää varten. Suunnitelmissa on  pestä ikkunat ja sen lisäksi kaiteet ja lattiat painepesurilla. Ja kukkaostoksethan on vasta alkua. Parveke on sen verran iso, että sinne pystyy perustamaan vaikka pienen puutarhan. Tulisipa vain kesään kuuluvat lämpimät ilmat. Tämä kylmä kevät aiheutti minulle uuden flunssan. Vasta hetki sitten toivuin edellisestä taudista ja seuraava pukkaa jo päälle. Missä minun vastustuskyky lienee?

16.5.13


Tänään alkoi pieni neljän päivän lomapätkä. Huomenna on 17.5, joka on Norjan kansallispäivä. Tiedossa paljon ulkoilua ja herkullista ruokaa. Tarkoituksena on mennä kaupunkiin heti aamusta katsomaan lasten paraati, jossa eri koulujen lapset kävelevät paraatin mukana tietyn reitin kaupungilla. Tätä kerääntyy katsomaan runsaasti ihmisiä kansallispuvut päällä. Lasten paraatin jälkeen tiedossa brunssi Kristianin vanhempien luona, johon kuuluu perinteistä kermaviilipuuroa sekä suolalihaa litteän leivän päällä. Kermaviilipuuro kuulostaa erikoiselta enkä ole sitä ikinä maistanut. Innolla odotan kyseistä makuelämystä jos nyt flunssaltani ylipäätään maistan mitään. 
  Brunssin jälkeen takaisin keskustamaan katsomaan "ihmisten paraatia". Tässä paraatissa on edustajia eri ammateista ja yrityksistä sekä Russ-opiskelijoita. Russit ovat haalaripukuisia opiskelijoita, joilla menossa  on ammattikoulun/ lukion viimeinen vuosi.  
  Viimeisenä illalla noin klo 22:30 aikoihin olisi meno kolmannen kerran kaupungille katsomaan ilotulitukset. Ilotulitusten jälkeen taidamme mennä ihan vain kotiin sohvalle löhöämään ja lepuuttamaan pitkän päivän riuduttamia jalkojamme viinin kera. 

Norjalaisilla on myös maanantaipäivä vapaa, sillä silloin vietetään Helluntaita. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti