maanantai 13. toukokuuta 2013

Sateinen Stavanger


Kuten olikin tiedossa, ilma oli sateinen ja kolea koko viikonlopun. Se tosin tarjosi menomatkalla upeat, synkän komeat maisemat. Itse ajoin autoa melkein koko matkan, joten maisemista nauttiminen oli vähäistä. Tämän kuvan oton jälkeen vaihdoimme tosin kuskia. Kuskinvaihto-operaatio


Perille päästyämme haimme pizzaa Pizza bakerenista ja olimme rauhassa Oddgerin luona Sandnesissa sen illan. 

Lauantai 11.5

Lauantaina nousimme ylös siinä kahdentoista maissa päivällä. Söimme aamupalan ja joimme aamukahvit. Melko pian pääsimmekin lähtemään vierailemaan Kristianin isovanhempien asunnolla Stokkassa (osa Stavangeria). Asunto oli suuri ja vanha kolmikerroksinen omakotitalo. Asunnossa oli vielä paljon huonekaluja jäljellä vaikka tärkeimmätkin ovat saaneet jo uudet omistajat. Kiersimme läpi koko talon ja suuren puutarhan.  Oli mukava nähdä talo, josta niin usein puhutaan ja se on iso osa Kristianin lapsuutta. Kierroksen jälkeen kävimme ostamassa ruusuja Kristianin isovanhemmille ja ajoimme vanhainkotiin, jossa he nykyjään asustelevat. Hoitajat toivat meille sinne kahvia ja porkkanakakkua, Isovanhemmat tuntuivat olevan erittäin ilahtuneita meidän vierailusta ja heidän molempien englanninkielentaitokin oli erinomainen. Vierailu sujui mukavasti ja oli hienoa tavata heidät. Paikalle tuli myös Kristianin täti Inger ja hänen serkkunsa Haldis. Heidän kanssaan emme kerenneet jäädä juttelemaan sen pidemmäksi aikaa vaan jouduimme jatkamaan matkaa, sillä kello alkoi olemaan jo puoli kuusi illalla.

Illalla tiedossa oli grillaamista Oddgerin armeijatuttujen kanssa. Yllätykseksemme grilli-ilta olikin 40-vuotis syntymäpäivät. Grillausseurue olikin siis hieman suurempi mitä odotimme. Porukka oli kotoisin lähinnä englannista, mutta iso osa oli myös norjalaisia + 1 saksalainen.  Illan päätteeksi menimme Stavangerin yöelämään kaupungille. 

Sunnuntai 12.5

Seuraavana päivänä olikin lähtöpäivä takaisin Kristiansandiin. Paluumatka sujui mukavasti sateisessa kelissä. Tienvarsilla näkyi paljon lampaita ja joitain hevosia. Yhdellä pellolla näimme myös kolme kaurista. Kristian ajoi koko matkan, joten minulla oli aikaa ihastella kunnolla maisemia tälä kertaa. Kuvia emme silti pysähtyneet ottamaan. Muutenkin otin vain muutaman kuvan koko matkalta, ja nekin oli menomatkan varrelta. Ehkä ensi kerralla paremmin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti