maanantai 3. maaliskuuta 2014

Vinterferie

Ihanaa. Tämän viikon saan nauttia talvilomasta. Mukava paussi talven keskellä. Vaikka kyllä tuntuu jo ihan keväältä, sillä pitkään ollut asteet plussan puolella ja lumi sulanut pois maasta. Mittari näyttää +6 astetta ja taivas on pilvessä. Ilma on pitkään ollut sateinen ja aurinkoa ei ole juuri näkynyt. Tämän huomaa kyllä Kristianissa. Häneen sää vaikuttaa henkisesti todella paljon. Itse osaan kyllä nauttia kotona lokoilusta katsellen ulos sateeseen. Liika on kyllä liikaa ja todellakin olen sitä mieltä, että aurinko olisi jo enemmän kuin tervetullut. Pääsisi sitten aloittamaan lenkkeilyn ja ehkä Kristiankin vähän piristyisi.

Tämän viikon tavoitteina olisi opiskelu ja asunnon sisustusprojekti. En nyt mitään isompaa projektia ole ajatellut, mutta vähän kuvia seinälle jne. Tarvitsisimme uuden lattialampun, jota voin alkaa katselemaan netistä kuvastoista. Enää muutama hassu viikko kouluakin jäljellä, kunnes se sitten päättyy Norskpröve 3:seen. Tuntuu orvolta. Miten minä sitten oikein pärjään? Pitää lähettää lähihoitajan paperini laillistettavaksi, jonka jälkeen vamaan pitäisi alkaa hakemaan töitä. Ajattelin hakea töitä esimerkiksi vanhainkodista nimikkeellä Hjelpepleier, eli "apuhoitaja". Norjassa ei ole samaa koulutusta kuin lähihoitaja, joten työnkuvani tulee olemaan luultavasti aika suppea. No mutta pääasia, että pääsen kiinni työelämään ja ansaitsemaan omaa rahaa sekä harjoittamaan norjan kieltä. Sitä kun ei juuri tule tehtyä ja opetellut sanat ovat jo unohtuneet. Se on turhauttavaa. Jatko-opiskelun kannalta tuli kyllä aika iso pommi niskaan. Täällä kuin esimerkiksi sairaanhoitajan koulutus on yliopistokoulutus, joten minulla täytyisi olla lukion päästötodistus päästäkseni opiskelemaan alaa, joka suomessa on AMK-tasoinen koulutus. Joudun siis menemään täällä Norjassa noin vuodeksi? opiskelemaan lukion aineita; matematiikkaa, yhteiskuntaoppia, norjan kieltä sekä muita aineita. Ja tietysti sitä ennen itseopiskellen parantaa norjan kielen tasoani ylipäätään pärjätäkseni koulussa ja ymmärtääkseni opetusta. Tur-haut-ta-vaa!

On tässä ajateltu, että mikä se tässä minun elämässäni on tärkeintä. Olen tullut siihen tulokseen, että kyllä mä olen täällä onnellinen. Ekstraopetus on vain hyväsi vaikkakin näin ollen tavoitteideni saavuttaminen on kauempana kuin koskaan. Silti se, että saan asua yhdessä rakastamani ihmisen kanssa on tällä hetkellä se joka on tärkeintä ja ilman Kristiania en usko, että olisin näin onnellinen. Pitää elämässä olla hieman kynnyksiä ja haasteita. Muutenhan elämä olisi liian helppoa.

2 kommenttia:

  1. Miten te tapasitte Kristianin kanssa? :)

    VastaaPoista
  2. Gran Canarialla. Mä olin siellä parhaan ystäväni kanssa ja Kristian oli siellä poikaporukassa. Tavattiin sellaisella Party boatilla. :D

    VastaaPoista