torstai 20. maaliskuuta 2014

Kaupunkikierros

Eilen kävimme Gørilin kanssa kaupungilla. Minun suunnitelmana oli ostaa uudet verhot olohuoneeseen, jotka olin varannut Kid nimisestä kaupasta. Valitettavasti verhot eivät olleet vielä saapuneet kauppaan, joten siltä osin piti lähteä tyhjin käsin kotiin. Muuten kyllä löytyi kaupoista muita aarteita kotiin viemisiksi. Oli ihanaa käydä kaupungilla kävelemässä. Käyn keskustassa sen verran harvoin, että joka kerta tuntuu mukavalta pieneltä virkistymisreissulta kun sinne päädyn. Kaupunki on pieni, mutta suloinen ja arkkitehtuuri on kaunista. Kaupat ovat mielenkiintoisia ja täynnä aarteita. Norjassa on paljon enemmän sisutus ja  interiör liikkeitä verrattuna Suomeen. Ja seura oli mitä parasta, joten päivä meni nopeasti ohi.

Tämännäköinen sisustustyyny kyllä löytyi Kid:stä.

Ensin kävimme kylpyhuonekaupassa, josta Göril osti kylpyhuoneeseensa uusia tavaroita. Tämän jälkeen kiersimme läpi muutamia kauppoja. Kävimme myös taidemuseossa, jossa on aina alakerrassa ilmainen näyttelyosuus. Siellä oli tällä kertaa nuorten taiteilijoiden kilpailu, joista sai äänestää mieleisintä. Yksi taideteoksista oli selvästi meidän molempien mielestä paras, jota sitten tietysti äänestimmekin. Kyseiseen osuuteen kuului mm. seinällä olevia kelloja, joista osa kulki taakse päin ja yksi oli pysähtyneenä (tiedä sitten oliko siitä vain patteri loppu?) sekä liiketunnistimella varustettu lattialla liikkuva matkalaukku. Osuuteen kuului myös katosta naruilla lattiaan kiinnitetty pöytä sekä tyhjiä kirjoja, sekä tuuletin, joka liikutteli kirjan sivuja. Mielenkiintoista. Kävimme museon kahvilassa kahvilla ja porkkanakakulla. Kahvi oli etiopialaista tummaksi paahdettua ja voimakkaan makuista kahvia. Ei sitä olisi kyllä montaa kuppia pystynyt juomaan, mutta yksi kuppi oli juuri sopiva, varsinkin makean porkkanakakun seurana. Kahvin äärellä suunnittelimme hieman Lontoon reissua. Museon kaupasta löysin kirjan suomalaisesta designista. Tutkin kirjaa sen verran tarkkaan, että päätti Gøril sen sitten minulle ostaa.


Museon jälkeen kävimme Kremmerhusetissa, jossa olin nähnyt söpön muistiinpanovihon. Olihan se sitten pakko käydä ostamassa. Näin Lontoon matkaa ajatellen. Sinne voin sitten kiinnittää valokuvia, tehdä muistiinpanoja jne.


Kotiin päästyäni antoi Gøril minulle ulko-ovellani muutaman teepaketin, pääsiäisservettejä sekä-kynttilöitä. Otin kuvia kotiin päästyäni ja utelias Puppe tuli minua innolla auttamaan. Kuvat siis Pupen kera, mutta sehän tekee niistä vain söpömpiä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti