maanantai 20. tammikuuta 2014

Uudelleensijoitus

Norjankurssini luokkakoko on pienentynyt yhteentoiseen opiskelijaan alkuperäisestä 25:stä. Se merkitsee nyt sitten sitä, että meidät opiskelijat on budjettisyistä siirrettävä eri luokille ja tämänhetkinen opettajamme saa kaksi aivan uutta luokkaa itselleen. Kurja tilanne siis kaikille. Meidät jaetaan muutamaan eri tasoiseen luokkaan meidän oman osaamisemme mukaan. Luokallani on siis A1 ja A2 tasoisia opiskelijoita. Itse olen tasolla A2 ja samoin muutama luokkalaiseni, joiden kanssa olen eniten viettänyt koulussa aikaa. Toivttavasti pääsemme samalle luokalle keskenämme. Olisi kurja tutstua taas ihan uusiin ihmisiin ja uuteen opetustyyliin. Toivottavasti luokka, johon joudun ei ole kovin paljoa meidän luokkaamme opetuksessa edellä, etten vain menettäisi mitään tärkeää kieliopillista opetusta. Täysin samantasoista luokkaa kun ei ole. Koulussamme aloitetaan ryhmiä neljästi vuodessa ja jokaisella on eri opettaja ja eri opetussuunnitelmat. Jokainen etenee omaan tahtiin, ihan opiskelijoista riippuen. Nyt näiden viimeisten kahden viikon aikana meidän opettajamme arvioi meidän yksilöllistä tasoa, sekä puutteita ja näin ollen osaa sijoittaa meidän meille itsellemme sopivimpaan ryhmään. Vähän kyllä jännittää.


2 kommenttia:

  1. Kun olet niin rohkea että muutat vieraaseen maahan asumaan, niin vaikka opettajat ja oppilaat ympäriltä vaihtuisivatkin, niin sä kyllä pärjäät. Älä epäile hetkeäkään ettetkö tutustuisi uusiin tyyppeihin yhtä hyvin kuin entiseen ryhmääsi.

    VastaaPoista
  2. Oikeassa olet. Tämän muutoksen ei pitäisi tuntua kaiken järjen mukaan missään. Ja voihan olla, että tapaan uusia ihania ihmisiä joista voisi ehkä saada jopa ystäviä.

    VastaaPoista