torstai 21. marraskuuta 2013

Kohta on joulu

Huomenna, perjantaina on luokkalaisten pikkujoulujuhlat. Paikalle pääsee tulemaan melkein kaikki luokkalaiseni ja puolisot. Tila jonne menemme on intialaisen luokkalaiseni kerhohuone. Olimme samaisessa paikassa hänen tupareissaan muutama kuukausi sitten. Veikkaan, että tällä kertaa tulee olemaan hieman ahdasta. Menen tänään illalla vähän laittamaan paikkoja kuntoon huomista varten. Meitä menee tänään juhlapaikalle minun lisäkseni muutama luokkalaiseni. Kristianinkin pitää tulla mukaan laittamaan musiikkisysteemit kuntoon. Aion luultavasti tänään jo viedä minun ruokaosuuteni paikalle eli sipsit ja muut snacksit. Jokaisen pitää osallistua tarjoiluun viemällä jotain ruokaa omasta kotimaastaan. Itse osallistun viemällä snacksit. Olisihan sitä voinut tosin karjalanpiirakoitakin (yrittää) pyörättää. Mielestäni suomalainen ruoka on ehkä vähän turhan mautonta ja tylsää sekä suuritöistä! Moni luokkalaiseni valittaa kuinka mautonta norjalainen ruoka on niin entä sitten suomalainen? Tosin täällä Norjassahan myydään Fazerin makeisia. Voisin ostaa fazerin suklaata edustamaan suomea. Sehän on siis aivan parasta suklaata mitä olemassa on. Mielenkiinnolla odotan huomista iltaa. Ja tällä kertaa saan juodakin jotain. Tupareissa piti olla kuivin suin, sillä samaisena iltana piti hakea äiti ja mummi lentokentältä.

Seuraavana viikonloppuna on sitten Kristianin työpaikan pikkujoulut. Norjalainen pikkujoulu on nimeltään Julebord, tarkoittaen joulupöytää. Norjalaisessa pikkujoulussa ideana on kunnon jouluruoan syöminen yhdessä ja tämän jälkeen sitten tietysti runsaan alkoholin nauttiminen. Menemme pikkujouluihin yhdessä Kristianin kanssa. Olin mukana viime vuonnakin. Silloin olimme eläintarhan ravintolassa, jossa oli joulubuffet. Silloin sain maistaa jokaista norjalaista jouluruokaa. Oli muuten erittäin hyvää. Voin jossain vaiheessa tehdä päivityksen norjalaisesta jouluruoasta ja tavoista. Joulu on aika lailla samanlainen kuin suomessakin, mutta havaittavissa on silti eroja tavoissa ja varsinkin ruoissa.

Eilen avasimme Kristianin kanssa piparipurkin. Joimme tosin kaakaota glögin sijaan! Kaapissa meitä odottelee jo kyllä tiivisteglögi. Ehkä odotamme silti ensimmäiseen adventtiin ennen kuin alamme joulustelemaan sen enempää. Nämä piparit ovat muuten ihan lempipipareitani mitä on! Ne voittavat suurimman osan omatekoisistakin pipareista. Pitää ehkä viedä hieman suomeen maistiaisksi.

Ostin adventiksi lautasen, jonka päälle neljä lilaa kynttilää joka adventiksi poltettavaksi. Viimeisimmän adventin olen tosin suomessa ilman Kristiania, joten toivottavasti hän muistaa sitten polttaa viimeistä kynttilää itsekseen. Odotan joulua tosi paljon. Anssi ehdotti, että voisimme paistaa yhdessä joulukinkun. Mielestäni aivan loistoidea.  Outoa olla erossa Kristianista nyt kun on tottunut asumaan yhdessä, mutta ihana päästä suomeen ystävien ja perheen luokse. Kohta pitääkin alkaa miettimään joululahjojen ostoa. Muutama jo ostettu jonkin aikaa sitten. Aion yrittää tänä vuonna ostaa jokaiselle norjalaisen lahjan. Jotain joko norjalaista tuotantoa tai jotain mitä ei saa suomesta. Ainakin saa jokainen sitten jotain uniikkia. Itse puolestaan toivoisin jotain suomalaista. Tiedossa jo ainakin muutama suomalainen lahja anopilta. Muuten toiveissa olisi esimerkiksi Iittalaa, Marimekkoa jne. Haluaisin saada kotiini suomalaisia asioita, joista voi sitten suomalaisena olla ylpeä.

Tästä tulikin mieleeni, että tilasin netistä suomalaisnorjalaisen kalenterin. Kalenterissa on suomalaiset nimipäivät sekä suomalaiset ja norjalaiset juhla- ja liputuspäivät. Kalenteri oli siis juuri sellainen mitä olen halunnutkin. Kuvissa on suomalaista maisemaa taas päästen taas aiheeseen, että haluan suomalaisia asioita ja muistoja ympärilleni on tämä siihen täydellinen.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti