keskiviikko 9. lokakuuta 2013Nyt on päästy taas arjen makuun mukavan syysloman jälkeen. Eilen kävin pitkästä aikaa kuntosalilla, jonka seurauksena huomasin tänä aamuna lihasteni olevan hiukan arkoina. Ompa muuten mukava tunne! Taidan mennä huomenna rehkimään vähän lisää. On tullut sen verta laiskoteltua ja syötyä herkkuja viime aikoina, että tekee todella hyvää alkaa pitää kiinni taas vähän terveellisimmistä elämäntavoista. Eilen söimmekin Kristianin kanssa sipsien/karkkien sijaa päärynöitä. Meillä kun on taipumus syödä herkkuja aina iltaisin.  

Koulussa olen kohta tasolla A1. Olemme käyneet På vei- kirjasarjan ensimmäisestä kirjasta melkein 8 kappaletta läpi. Yhdeksännen kappaleen jälkeen olen suorittanut norjan kielen tason A1. Opettajamme sanoi aikovansa testata meidät kokeella kunhan olemme käyneet kappaleen 9 läpi. Tämä siis luultavasti parin viikon päästä. Onneksi tiedossa ei ole sen suurempia suunnitelmia eli minulla on kunnolla aikaa päntätä. Eilen kun taas vaihteeksi tuli pieni turhautuneisuuden puuska. Luin koko illan (monta tuntia putkeen) ja yritin opetella lauseita, muttei ne vain silti jääneet päähän. Tuntui, että koko ilta meni hukkaan ja aivan hyvin olisin voinut tehdä jotain muuta kuin istua sohvalla kirja kourassa ja katsoa kateellisena kun Kristian pelasi videopelejä. Onneksi illalla nukkumaan mennessä juttelimme Kristianin kanssa aiheesta ja hänelta sain täydet tuet ja rauhallisemman mielen. Kyllä tämä tästä. Kyllä ne opeteltavat lauseet ja sanat vähenevät sitä mukaan kun  ne vaan saan päähäni talletettua. Ensi toukokuussa sitten testataan A2/B1. 

Syksy on saapunut tänne Norjaankin. Kun lähdimme täältä Suomeen syysloman viettoon puolitoista viikkoa sitten oli kaikki vielä vihreää ja ero oli todella huomattava kun katseli tulenpunaisia ja keltaisia lehtiä Suomen puissa. Nyt on täälläkin tullut todella kaunista ja syksyn värit alkavat kohta olla parhaimmillaan. Onnekseni tosin täällä on  vielä mukavan lämmintä Suomen keleihin verrattuna. Pitää mennä tässä joku päivä metsään kävelylle kameran kanssa ja taltioida syksyn kauneimmat hetket. 

Tänään menemme Kristianin kanssa viikottaiselle ruokakauppareissulle. Aion kohta kaivaa Glorian ruoka&viini lehdet esille ja selailla mielenkiintoisia reseptejä läpi. Josko saisimme loihdittua vähän mielenkiintoisempia ruokia tällä viikolla. Meillä on kyllä joitain bravureita, joita teemme, mutta voisi kokeilla ehkä jotain vähän eksoottisempaa. Bravureitamme on lauantainen pizza (josta emme tosin luovu), Chili con carne, lihapullat, kanaa sweet and sour kastikkeessa sekä pasta bolognese. Jospa löytäisin jotain mukavan syksyisiä ruokia pimenevien iltojen piristykseksi. Ruoanlaitto on mielestäni mukavaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti