tiistai 22. lokakuuta 2013

Mökkireissu 3/3

Lauantain kalareissu 19.10.2013

Aamulla herätessä huomasimme ilman muuttuneen. Oli koleaa ja sateista. Lämpöasteita oli vain muutama. Päätimme silti toteuttaa suunnitelmamme lähteä kalaan. Pakkasimme kamppeet kasaan ja kävelimme rantaan asentamaan moottoria veneeseen. Mökiltä rantaan on noin 100 metriä matkaa pientä polkua alamäkeen. Ja tietysti takaisin tullessa ylämäkeä. Siinä moottoriöljyä, airoja, moottoria jne rojuja kantaessa mietti hetken, että parasta olla antoisa reissu.
Sen verran oli viileä reissu, että kamera jäi aika lailla käyttämättä veneen pohjalle. Viihdyimme järvellä muutamisen tuntia, nähden mm. majavan padon ja vuoria sammakkoperspektiivistä. Saimme yhteensä neljä taimenta. Kristian-raukka oli ihan jäässä, sillä hän sankarillisesti irroitti kalat koukusta ja pesi jääkylmässä vedessä kätensä vähän väliä. Loihdimme kaloista illalla ruokaa. Oli hyvä fiilis syödä ruokaa, jotka olimme itse pyydystäneet suoraan luonnosta. Aika moista häslinkiä kalastus tosin oli. Koukku tarttui kerran jos toisenkin villapaidan hihaan, ilma ja vesi oli todella kylmää. Mutta lopputulos oli hyvä. Meillä oli onnistunut päivä ja ruokaa suoraan luonnosta.

Illalla huomasimme, että talvi oli saapunut. Taivaalta alkoi sataa lunta. Toivoimme ja oletimme sen sulavan yön aikana pois. Olimme takavetoisella ja kesärenkaisella autolla liikkeellä.


Lähtöpäivän fiiliksiä 20.10.2013


Aamulla huomasimme lumen olevan yhä maassa. Ja lisää satoi runsaasti. Tosiaan olimme liikkeellä kesärenkailla, joten päätimme hoitaa pakkaamisen ja loppusiivouksen nopeasti alta pois. Otimme silti vielä muutamia kuvia mökistä ja sen ympäristöstä. Näin mökille olisi helpompi ostaa koristeita ja viedä tavaroita kun tietää mihin niitä sitten sijoittaa.  


Ei meillä kuitenkaan liian kiire kotiin tainnut olla.
Mökkikirjaan kirjoittamassa.
Kotimatka sujui hyvin, mutta vuorilta alas sivistyksen pariin tuleminen oli hieman haastellisempaa ja hitaampaa mihin oli totuttu. Tiet olivat tosi liukkaat. Tosiaankin huomasi mikä suuri vaikutus on talviirenkailla! Otimme vielä kuvia kotimatkalta. Huomaa, ettei lumesta ole juuri jälkeäkään.1 kommentti:

  1. Mun täyttymätön haave: ruuaksi itse pyydystettyä kalaa ;) No ehkä ensi kesänä. Ja toistan itseäni, mutta edelleen: aivan mahtavia maisemia ja kuvia!

    VastaaPoista