torstai 4. heinäkuuta 2013

Handelensdag

Herätyskello pärähti soimaan kello kahdeksalta aamulla. Nousin ylös ja onnistuin olemaan ajoissa valmis lähtöön. Eilen minua peloteltiin kaupungin olevan aivan tukossa ja ihmismassojen olevan samaa luokkaa kuin Norjan itsemäisyyspäivänä. Shoppailupäivänä kaupat avaavat ovensa jo seitsemältä aamulla ja kaupunki olisi silloin jo melko täynnä. Ihmiset kuulemma ottivat vapaapäiviäkin kyseisen shoppailupäivän vuoksi.

Hyppäsin bussiin siinä kymmenen maissa ja olin kaupungilla 20 yli. Kaverini odottelikin minua jo hänen lempikaupassaan nimeltä Monki. Aloimme yhdessä kiertelemään kauppoja ja tosiaan kaupunki oli melkoisen täynnä. Ei kuitenkaan niin täynnä kuin kuvittelin sen olevan. Ihmismäärä kuitenkin lisääntyi koko ajan ja jo tunnin kuluttua oli melkoinen ryysis päällä. Melko uuvuttavaa shoppailla tälläisessä ryysiksessä, mutta siinähän se meni. Minulla oli ainakin suunnitelma, mitä ostaa. Ja suunnitelmassa tosiaan onnistuinkin. Löysin mitä tulin hakemaankin. 

Ensin ostin uuden käsivatkaimen alustalla ja pyörivällä kulholla. Yleiskoneemme kun ei tosiaan olekaan niin hyvä taikinoiden valmistamisessa tai munien vatkaamisessa.  Ostimme Phillipsin koneen melko halvalla. Ja samasta kaupasta (nimeltä Jernia) ostin myös uudet kauniit Rosendahlin juomalasit. Yhteensä 12 kappaletta. 


Nämä jo painoivat sen verran, että päätin viedä ne Kristianin isän toimistolle shoppailupäiväni ajaksi. Hän työskentelee kaupungin sosiaalitoimistossa keskellä kaupunkia. Kävelin toimistolle ja kysyin infosta hänen nimellään. Hetken aikaa jouduin odotella, että joku tiesi kuka hän oli ja missä hänen toimistonsa oli. Itsehän hän ei vastannut puhelinsoittooni. He ohjasivat minut lopulta oikeaan paikkaan, jossa hänen toimistonsa sijaitsi. Tosin itse hän ei ollut paikalla, mutta jätin Post it- lapun ja kassit hänen toimistonsa lattialle. Lisäksi lähetin vielä tekstiviestin, että olen hänen toimistollaan käynyt, jättäen "ruokaostokseni = Groceries hänen toimistoon". Tajusin vasta myöhemmin kyseisen sanan tarkoittavan siis vain ja ainoastaan ruokatavaroita eikä mitä tahansa ostoksia. Noh, he tietävät kyllä ettei englannin taitoni ole siitä parhaimmasta päästä. Hehe.

Jatkoin shoppailuani, mutta kaverini joutui lähtemään kotiinsa. Hän ei tehnyt ollenkaan löytöjä. Hänellä oli menoja illemmalla joten piti hänen lähteä valmistautumaan tätä varten. Ja alkoi hän muutenkin olemaan uupunut tukahduttavaan shoppailukokemukseen. Soitin ja sovin Kristianin hakemaan minut autolla kotiin kun hän oli valmis töistään. Tiedossa oli siis vielä pari tuntia yksin kaupoissa kiertelyä. Eipä se haitannut. Sen verran harvoin olen täällä oikeasti shoppailemassa, että virtaa kyllä riitti. Löysin h&m:stä pari toppia. Niistä ei oikeen saa järkeviä kuvia, ellen pue niitä päälleni, mutta yritetään kuitenkin antaa jotain esimerkkiä. Yhteensä ostin neljä toppia. Kuvassa alapuolella juhlallisempi tummanharmaa toppi ja sen vieressä arkisempi, löysähkö toppi. Lisäksi ostin sinisen perus arkeen sopivan normitopin ja vihreän topin, jossa muutama timantti. Sitä en ole vielä kokeillut edes päälleni, joten toivotaan, että se on sopiva! 


Löysin kaupasta kauniit Eva Solon juomalasit. Kun Kristian saapui paikalle työpäivänsä jälkeen kävimme katsastamassa kyseiset lasit Tilbords- imisestä kaupasta. Päädyimme ostamaan pari pakettia näitä laseja. Valitsimme hieman isomman kooon, sillä olin ostanut jo pienempiä juomalaseja tänään. 


Japan Photo- valokuvausliikkeessä oli halpaa printata tänään digikuvia muistikortilta. Olin valinnut eilen noin 200 kuvaa valmiiksi muistikortille, jotka aioin tulostaa ulos. 1 kappale kuvia maksoi 1 kruunun. Jouduin jonottaa melkein tunnin verran, että pääsin käyttämään automaattia. Tulostus kesti vähän yli puoli tuntia ja kyseisessä liikkeessä koin olevani jo melko väsynyt tähän päivään. Olimme Kristianin kanssa miettineet vielä Ikeaankin menemistä, mutta nyt idea ei kuulostanut enää houkuttelevalta. 

Saatumme kuvat tulostetuksi kävimme vielä kirjakaupassa ostamassa 10 Scrapbook paperia tulevaa projektiani varten. Paperit olivat alennuksessa: 10 arkkia 20 kruunua. 


Päätimme tosiaan skipata ikean reissun, sillä kello alkoi olemaan kohta seitsemän. Ajoimme kotiin ja teimme pastakastikkeen ja söimme rentoutuen sohvalla + katselimme tv-sarjoja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti