torstai 2. toukokuuta 2013

Vappu

Vappuaatto


Kävimme ostamassa kaikki tarpeellinen vapuksi aattoa edeltävänä päivänä maanantaina. Mukaan tarttui nakkien ja perunasalaatin lisäksi serpentiiniä ja viiniä. Vappuaattona söimme Anssin ja Kristianin kanssa kunnollisen vappuaterian: nakkeja, lihapullia, perunasalaattia, patonkia sekä fetasalaattia.

                       

Ruokailun jälkeen lähdimme keskustaan. Ilma oli viileä ja tuulinen, joka näkyi ilmapiirissä. Villiä karnevaalimeininkiä ihmisistä ei huokunut, mutta keskustassa oli silti runsaasti iloisia ihmisiä. Kävelimme Esplanadin puiston läpi etsimässä paikkaa mihin asettua. Päätimme mennä Tuomiokirkon portaille. Siellä ainakin oli tilaa istua, mutta silti vapun juhlijoita ympärillä. Emme siellä tosin kauaa jaksaneet palella vaan lähdimme Hopalle, jonne olikin kasaantunut paljon porukkaa. Vietimme siellä muutaman tunnin, jonka jälkeen suuntasimme kantapaikkaamme Stadin tähteen. Pitkän juhlimisen jälkeen menimme kotiin nukkumaan muutamaksi tunniksi.

Vappupäivä


Liian aikaisen herätyksen jälkeen oli tiedossa perinteinen vappupicnic Ullanlinnanmäellä. Väsyneinä kävelimme Ullanlinnanmäelle, jossa meitä odottelikin jo isovanhempani, veljeni sekä perheeni. Sää oli mitä mahtavin ja ihmisiä oli keskustassa runsaasti. Äitini oli leiponut tapansa mukaan vappunaposteltavat ja ukki tuonut kuohuviinit. Ystäväni Miakin liittyi seuraan, jonka jälkeen olikin mukava porukka kasassa. Perinteitä noudattaen mummi osti kaikille vuoden ensimmäiset ulkona syötävät jäätelöt, joita syöden kävelimme Esplanadin puiston läpi. Puistossa soi rumpumusiikki ja ihmisiä oli tungokseksi asti. Paikalle olisi voinut jäädä pidemmäksikin ajaksi, mutta minun ja Kristianin oli pakko lähteä kotiin pakkaamaan laukkumme ja valmistautumaan paluumatkaan kohti Norjaa.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti