perjantai 31. toukokuuta 2013

Ostoksilla kaupungilla

Perjantaina ilma oli lämmin ja aurinkoinen. Kristianin tultua töistä kotiin halusin lähteä kaupungille ostoksille ja muuten vain katsomaan mikä siellä on meininki. Tähtäimessä oli löytää uudet aurinkolasit, rannekoru sekä viiniä viikonlopuksi. Ajoimme auton parkkihalliin ja suuntasimme heti ensimmäiseksi Alkon norjalaisversioon Vinmonopoletiin, jotta homma oli alta pois. Mukaan lähti kaksi boksiviiniä sekä pulloa. Kyseisen kaupan aukioloajat kun ovat hieman tiukemmat mitä suomessa niin parempi ostaa isompi satsi kerran kun siellä kerran käydään. Viiniostosten jälkeen suuntasimme Kristiansandin kävelykadulle Markensille. Siellä oli kauppa nimeltä Accesories, josta minulle löytyikin heti aurinkolasit, rannekoru sekä vielä kotelo laseille ja sateenvarjo. Käytännollistä löytää kaikki samalla kertaa. Näin ei minulle usein tapahdukaan. Ostosten jälkeen kiersimme muutaman kaupan läpi, mutta kello löi kuusi illalla, joka tarkoittaa sitä että kaupat alkavat menemään kiinni. Ihmettelimme miten kenelläkään työssä käyvällä ihmisellä on aikaa tulla ollenkaan kaupunkiin? Normaalisti mekin käytämme suurta kauppakeskusta toisella puolella kaupunkia keskustan sijaan. Siellä on hieman inhimillisemmät aukioloajat. Kesällä tosin sitä haluaa nauttia auringosta ja ulkoilmasta, jonka vuoksi kauppakeskus ei ajatuksena houkuttanut.
Kävelimme lähelle vierassatamaa istuskelemaan ja nauttimaan kesäilmasta. Istuuduimme alas penkille hetkeksi juttelemaan ja ottamaan valouvia.Ilman hieman viilennyttyä päätimme kävellä vierassataman läpi kotia kohti. Vierassatamalla oltiin valmistelemassa viikonloppuna järjestettäviä venemessuja. Ihmisiä oli pystyttelemässä standeja ja jo ilmeisesti myymässä tuotteitaan. Kävimme ihmettelemässä veneitä ja Kristian minulle tokaisikin haluavansa oman veneen. Saas nähdä toteutuuko unelma, mutta pahoin pelkään muruseni olevan tosissaan.

Kesyjä joutsenia

Veneitä hetken ihasteltuamme jatkoimme matkaamme kohti kotia. Kävelimme Kirkegatania pitkin ja minusta tämä kyseinen osa kaupunkia on sen verran nätti, että halusin ottaa muutaman valokuvan. Kyseessä vain yleiskuvaa kaupungista, mutta Kristiansand kun vain on niin suloinen kaupunki.Päästyämme kaupungin torille huomasimme kuinka eräs lokki istui torin suihkulähteen päällä tähystelemässä maisemaa. Jumittaudumme torille ottamaan lokista kuvia kameramme eri toiminnoilla. Kokeilimme kameran eri ominaisuuksia säädelleen valotusta ja aukon kokoa. Osa kuvista onnstui erittäin hyvin, mutta niitä tuli sen verran useampi kappale, että laitan osan erillisen linkin taakse.
Variskin päätti käydä kokeilemassa suihkulähdettä.
Kun saavuimme parkkihallille, huomasimme että halli oli mennyt kiinni kello kahdeksalta. Ovet olivat siis lukossa ja auto hallissa. Kello oli kahdeksaa yli kahdeksan, joten Kristian otti puhelimen käteensä ja soitti nopeasti puhelinnumeroon, joka oli kirjoitettu hallin oveen. Oven avaus tulisi maksamaan 500 kruunua (n. 67e) mikäli haluaa auton pois hallista ovien ollessa lukossa. Vaihtoehtona oli tietysti jättää auto halliin ja mennä kotiin joko taksilla tai soittamalla Kristianin äidille, mutta sen seurauksena olisi meidän oltava takaisin hallilla seuraavana aamuna kello kahdeksalta, sillä parkkimittari alkaisi tikittämään heti aamusta. Onneksemme asiakaspalvelusta vastattiin nopeasti ja he neuvoivat meitä menemään seuraavalle kadulle, jossa sijaitsi toinen sisäänkäynti halliin. Onneksemme ovet olivat vielä auki ja neuvonnasta sanottiinkin, että kello kahdeksan ei ole täsmällinen aika vaan ovet sulkeutuvat aina jonkin verran luvattua myöhempää. Onni onnettomuudessa ja ensi kerralla tarkistamme parkkihallin aukioloajan kun jätämme automme ovien taakse.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti