MinäOlen 23-vuotias lähihoitaja Suomesta ja Kristian 27-vuotias sähköasentaja Norjasta. Tapasimme yhteisellä lomamatkalla vuonna 2011. Vuosipäivämme on 24.7. Asumme yhdessä Etelä-Norjassa kaupungissa nimeltä Kristiansand. Muutin tänne vajaan kahden vuoden tapailun jälkeen maaliskuussa 2013. Kristian käy päivittäin töissä kun itse pidän huolta kodistamme ja vielä lähinnä vain oleskelen kotosalla. Aloitin vastikään kielikoulun Kongsgård skolesenterissä, sillä en tosiaan osaa norjan- enkä ruotsin kieltä. Kommunikoimme englannilla, jossa siinäkin tietysti minulla on puutteeni. Harrastan skräppäystä, lukemista, tv-sarjoja ja kuntosalilla käyntiä. Omistamme kaksi suloista degutyttöä, joista lisää tietoa niille tarkoitetussa osiossa. Suhteellisen uusi harrastuksemme on valokuvaus. Kuvaamme ihan vain omaksi iloksemme uudella Canon eos D600 kamerallamme. Molempien kiinnostuksen kohteena on matkailu ja meillä onkin suuria suunnitelmia lähteä kiertämään Norjaa autolla. Paljon paikkoja on jo yhdessä koettu, joista valokuvia galleriassa. Tulevista reissusta yritän päivittää ahkerasti blogiani. Kristian avustaa blogin teknisessä puolessa ja mieleisen ulkoasun toteuttamisessa. Itsehän en ole mikään tekninen nero, joten annan suosiolla fiksumpien hoitaa tekniset-asiat. Pelaamme yhdessä myös xboxia, johon meillä molemmilla on omat käyttäjätunnukset. Mieluisin peli on Call of duty.

Laskettelureissulla Messilässä alkuvuodesta 2013

2 kommenttia:

 1. En löytänyt sähköpostiasi joten kirjoitan tänne.

  Hei!

  Lueskelin blogilisi kokonaan läpi ja ajattelin uskaltautua kirjoittamaan suoraan sinulle:)

  Oli olen jo kauan haaveillut muutosta Norjaan ja ensi kesänä olisi ajatus tämä unelma toteuttaa. Paljon tässä tulee mietittyä käytännön asioita tietenkin. Haluaisinkin esittää siule hirveen kysymys tulvan, johon jos ehdit ja kehtaat vastata olisin tosi kiitollinen!:)
  Itse siis olen 22 vuotias nuori, jolla ei ole vielä peruskoulun jälkeistä tutkintoa, joten se aiheuttaa pohdintaa vielä lisää,käydäkkö kuitenkin täällä ammatti itelleen vai sitten siellä kun kieli on hallussa..


  - Et ilmeisesti muutettuasi osannut Norjaa puhua? Tämä on minulle se isoin asia,kuinka siellä "selviää" ilman norjan keiltä? Puhut kuitenkin englantia/ruotsia?

  -Ymmärsinkö ettet ole töissä? Millaisia tukia saat Suomesta vai sieltä? Kuinka ne riittävät elämiseen siellä?

  - Onko siellä kuinka helppo löytää Norjan kielen kursseja?

  - Kun aloit miettimään muuttoa/muutit oliko se käytännössä kuinka hankalaa? Kuinka muutto sujui? Oliko sinulla Suomessa jo oma asunto/tavarat,otitko tavaroita mukaan?

  - Onko siellä työllisyys tilanne millainen? Entäs asunnon saanti?


  Tuossapa muutama mitä tuli ekana mieleen:)

  Ystävällisin Terveisin

  Janni Makkonen

  ps. Voit vastata sähköpostiini: janni.makkonen@gmail.com

  VastaaPoista