torstai 15. tammikuuta 2015

Sain töitä!

Suuria uutisia! Sain vihdoinkin työpaikan! Ja no, meninpä minä naimisiinkin. On tässä ollut mielessä vain kaikki muu kuin blogin kirjoittaminen. Aion päivittää myöhemmin enemmän siitä kuinka vihkiminen meni. Mutta nyt kaikista ajankohtaisin asia on uusi työpaikkani. Viimeiset yli puoli vuotta olen etsinyt töitä, ja siis hakenut jokaiseen avoimeen lähihoitajan sekä assistentin paikkaan. Mistään ei kuulunut mitään, ennenkuin vähän ennen joululomaani. Silloin tuli kutsu kolmeen työhaastatteluun. Yhteen en kyennyt menemään, sillä se olisi ollut juuri samana päivänä jolloin olin matkustamassa Suomeen joulun viettoon. Kahdessa haastattelussa siis kävin, mutten kummastakaan saanut töitä, sillä kaupungin suojatyöpaikan takia henkilöt, joilla oli jo työsuhde kaupungin paikkaan menivät aina jonon etusijalle. Sain kyllä kumpaakin kutsun tulla keikkalaiseksi. Suomessa ollessani tämä kolmas työpaikka johon olin hakenut, mutta en ollut päässyt haastatteluun, soitti ja sanoi, että saisin avoimen paikan. Sain siis 50% vakituisen työsuhteen käymättä edes paikan päällä. En uskonut tätä todeksi ennen kuin työnantaja soitti minulle uudestaan päästyäni takaisin Norjaan joululomalta. Kävin sitten allekirjoittamassa työsopimuksen kotisairaanhoitoon ja nyt minulla on jo kolme perehdytysvuoroa takana. Samoin olen ottanut keikkaa toisesta paikasta, lyhytaikaisosastolta ja lisää keikkaa on tiedossa. Aivan mahtavaa! Kielitaitoni on vain aika iso ongelma, mutta tähän asti olen kyllä vielä selvinnyt. Luen päivittäin hoitosanastoa ja yritämme Kristianin kanssa puhua norjaa keskenämme, jotta kielitaidostani tulisi sujuvampi.

5 kommenttia:

 1. Onnea työn johdosta! Ja naimisiinmenosta, tietenkin.:)

  VastaaPoista
 2. Hei! Olen kiinnostunut lähtemään Norjaan sairaanhoitajaksi töihin mutta mietinkin sitä onko siellä minkälaiset mahdollisuudet saada töitä? Onko Norjassa vielä sairaanhoitaja pula? Riippuu varmasti hirveästi paikasta ja kaupugista. Haluaisinkin saada työkokemusta Norjassa vaikka ensin perushoitajana. Tosin mietin että uskaltaako lähteä jos siellä ei enää sairaanhoitajia tarvita. Töitä en pelkää tehdä :) Kiitos vastauksesta :) sh itä-suomesta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei
   Norjassa tarvitaan ehdottomasti lisää sairaanhoitajia. Perushoitajien tuntuu olevan vaikeampi saada työpaikkaa. Kannattaa ehdottomasti yrittää hakea töitä. Finn.no on hyvä paikka alottaa töiden etsiminen. :)

   Poista
 3. Hei,

  onko jossain olemassa valmista hoitosanastoa suomi-norja? Vai oletko vain itse kerännyt ja opetellut sanoja?

  VastaaPoista