maanantai 29. syyskuuta 2014

Töiden haussa

Päivät pitkät yksinäni kotona kököttäen alkaa välillä miettiä omaa elämäänsä vähän eri näkökulmasta. Toisaaltahan se on mukavaa, että saan käyttää päivät pitäen huolta kodista, käyden kävelyillä, pelaten playstationia ja opiskellen, mutta ei se van oikein riitä. Varsinkin kun samainen möllöttely vain jatkuu Kristianin palatessa töistä kotiin väsyneenä. Opiskelen yhteiskuntaoppia privatistina ja koe olisi jossain vaiheessa marraskuuta. En usko, että se tulee menemään kovinkaan hyvin, sillä en ole opiskellut läheskään niin paljon kuin pitäisi. Vaikeaa siitä tekee nimittäin se, että luen kirjaa norjaksi. Näin ollen joudun ensin kääntämään sanat joita en tiedä suomeksi ja sitten vielä opettelemaan ne ulkoa uuden tiedon opiskelun lisäksi, että sitten  pystyn kokeessa näyttämään osaamani käyttäen oikeita ilmaisuja. Tämä tekee opiskelusta haastavaa ja aikaavievää. Ja aikaa kun ei enää niin paljoa jäljellä ole. Koe on suullinen ja kestää puoli tuntia. Päivämäärää siihen ei vielä ole. Jossain vaiheessa marraskuuta. Toivottavasti marraskun lopussa.

Olen yrittänyt hakea töitä eri hoitoalan paikoista Kristiansandissa. Olen lähetellyt sähköposteja ja CV:itä. Kukaan ei ole ollut tähän asti kiinnostunut paitsi sitten yksi paikka otti yhteyttä. Kehitysvammaisten asuntola, joka tarjoaa viikonlopputöitä epäpäteville hoitajille. En kyllä tosiaankaan ole innoissani työskentelemään viikonloppuisin ja vielä epäpätevänä hoitajana, mutta kai se on vain otettava minkä saa. Jos saa. Menen haastatteluun noin viikon päästä. Heillä on tarjota vuoroja joko joka toinen viikonloppu tai joka kolmas viikonloppu. Aion hakea tähän "joka kolmas viikonloppu"-työhön. Lisäksi kun minulla nyt tätä ekstra aikaa on niin päätin hakea eläinten asuntolaan vapaaehtoistyöhön. Lähetin heille sähköpostia ja menen tapaamiseen tulevana keskiviikkona.

3 kommenttia:

 1. Oot aika rohkea kun kuitenkin lähdit opiskelemaan vieraalla kielellä! Toivottavasti saat tsempattua kokeeseen ja se menee hyvin. :-) Mulla olis kans työnhakua edessä marraskuussa jahka pääsen takaisin Stavangeriin, saa nähdä miten käy.

  VastaaPoista
 2. Joo, Tulin siihen tulokseen, että onhan tässä aikaa. Ja se on hyvä tapa oppia kieltä samalla. Jos menee penkin alle niin aina voi käydä aikuislukion Suomessa.

  Onnea työnhakuun! Stavangerissa varmasti isommat mahdollisuudet. Se on aika kiva kaupunki. Olemme siellä muutaman kerran käyneet ja ihmiset tuntuvat olevan avoimempia ja sosiaalisempia. Varmasti johtuu siitä, että se on kansainvälinen öljykaupunki. :)

  VastaaPoista
 3. Omille oppilailleni puhun aina työelämän rappusista. Vieraassa maassa on se työnteko aloitettava "pohjalta". Pienetkin sijaisuudet (ja viikonlopputyöt) antavat sitä tarvittavaa työkokemusta täällä Norjassa. Ja sen myötä saat norjalaisia työtodistuksia ja suosittelijoita, Ja moni työpaikka tsekkaa työntekijän noilla pienillä sijaisuuksilla. Siitä saattaakin sitten poikia lisää työtä ajan mittaan.

  Joten onnea työnhakuun! Niin ja opiskeluunkin tietysti!

  VastaaPoista