keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Kesäloma!

Tänään lähdemme kesäloman viettooon Suomeen. Olemme varanneet laivan huomiselle Tukholmasta Helsinkiin. Päätimme, että lähdemme matkaan jo tänään Kristianin työpäivän jälkeen ja yövymme jossain matkan varrella. Vaihtoehtona olisi ollut aikainen herätys huomenna ja auton rattiin hyppääminen siinä aamuviiden maissa. Viking line lähtee viideltä iltapäivällä ja täältä Kristiansandista Tukholmaan ajaa sen 10 tuntia.

Olen pakannut kamat ja kirjoittanut degujen hoito-ohjeet valmiiksi. Nyt vain odotellaan Kristiania kotiin ja matka voi alkaa. Aiomme viettää Suomessa yli kolme viikkoa. Ihanaa nähdä ystäviä ja perhettä sekä kesä-Suomea. Kalenterimme on aika lailla täyteen buukattu. Saavumme perjantai aamulla Helsinkiin, jonka jälkeen tapaamme äitini kauppatorilla aamukahvin merkeissä. Hänellä on avain veljeni asuntoon, jossa aiomme yöpyä. Tämän jälkeen tyhjennämme auton veljeni kämpille ja ajamme auton säilytykseen vanhempieni parkkipaikalle. Sieltä pitäisi sitten mennä julkisilla takaisin veljeni asunnolle ja odotella paria ystävääni vierailulle. Aiomme viettää mukavan illan ruoanlaiton ja viinin merkeissä.

Seuraavana päivänä pitäisi napata aamukahdeksalta juna Mikkeliin. Siellä pitäisi jotenkin osata kuluttaa kolmisen tuntia ja sitten napata jatkoyhteys Puumalaan. Siellä tapaamme Anssin ja muut, jotka ovat olleet melkein kuukauden verran jo venereissulla pitkin Saimaata. Aiomme ilmeisesti yöpyä yhden yön verran Puumalassa, josta matka jatkuu sitten kohti Helsinkiä Venäjän puolella piipahtaen. Säät ovat olleet kuulemma todella kehnot koko heidän matkansa ajan. Toivottavasti sää tekisi täyskäännöksen!

Venereissun jälkeisellä viikolla Kristianin vanhemmat tulevat Suomeen. Aiomme käydä veneilemässä pitkin Helsingin saaristoa. Suunnitelmana on myös tehdä päiväreissu Tallinnaan sekä käydä meidän kesämökillä Punkaharjulla ja täten piipahtaa myös Savonlinnassa. Kiireistä tulee olemaan, mutta varmasti mukavaa.

Viimeisellä viikolla ei ole juuri muita suunnitelmia kuin Kotkan meripäivät, muuttolastin pakkaaminen autoon sekä yksi päivä veljeni kanssa, joka palaa Suomeen Aasian reissultaan. Kyllä tulee olemaan mielenkiintoista kuultavaa miten hänen matkansa on mennyt. Hän on käynyt mm. Singaporessa, Malesiassa ja Borneon sademetsässä. Olen ehkä hiukan kateellinen. :)

Palaamme Kristiansandiin 28.7, jonka jälkeen minä aion alkaa hakemaan itselleni työpaikkaa. Cv:n sainkin jo rustattua nettiin pari päivää sitten. Toivottavasti työpaikan löytymistä ei tarvitsisi kauaa odotella, sillä tämä kotona oleskelu alkaa hieman ehkä jo kyllästyttämään.

1 kommentti: