maanantai 12. elokuuta 2013

Taas kotona.

Nyt takaisin Norjaan palauduttuani voin taas alkaa kirjoittelemaan blogiani ahkerammin. Lomalla vaan ollut niin paljon muutakin tekemistä, että koneen ääreen syventyminen jäänyt vähemmälle. Se kai tarkoittaa sitä, että ollut mukava ja toiminnan täyteinen loma. Nyt Kristian on palannut töihin ja minä vielä muutaman päivän laiskottelen kotona ennen kielikoulun alkamista. Tuntuu vähän kammottavalta ajatukselta mennä takaisin kouluun, sillä en ole lomallani juurikaan avannut luentomateriaalejani. Tuntuu, että olen unohtanut paljon ja pelkään, että heti koulun alettua jatkamme täydellä vauhdilla eteenpäin ilman vanhojen asioiden mielenpalauttelemisia. Täytyy yrittää nyt nämä viimeiset lomapäivät käyttää edes hieman vanhojen oppimieni uudelleen lukemiseen.

Sanoisin, että eilinen päivä oli melkoisen rankka. Olimme olleet lauantaina näkemässä ystäviämme kaupungilla ja siitähän tietysti päädyimme vielä Stadin tähteen juhlimaan pilkkuun asti. Ajoimme ystävämme kotiin taksilla ja itse päästyämme kotiin emme suinkaan menneet nukkumaan, kuten järkevät ihmiset olisivat tehneet vaan aloimme katselemaan kuvia pupuista ja lukemaan niistä tietoa. Kun vihdoin menimme nukkumaan ja asetin herätyksen suht. aikaiseksi, (sillä meillä oli vielä pakkaaminen edessä) niin herätyskello antoi mukavan 2,5 h aikaa ennen herätystä.

Sunnuntaina aamulla sitten kaikkea muuta kuin pirteänä oli meidän pakattava laukkumme ja valmistauduttava lentoon. Lentomme lähti kahden maissa, joten oli meidän hypättävä bussiin kahdeltatoista. Ei mikään hyvä aamu sanoisin. Koneessa Osloon saimme onneksi hieman nukuttua, joka oikeasti auttoi. Lentokentällä meillä oli kolme tuntia aikaa ennen vaihtolentoa, joten menimme tietysti suosikkiravintolaamme nimeltä Upper crust, joka tekee tuoreita patonkeja. Tilasin minulle uuden patongin, joka oli todella hyvää! Brie & bacon. Leivän välissä pekonia, briejuustoa, pinaattia ja hilloa. Leivästä tuli kyllä uusi suosikkini! Kristian oli tylsä ja söi normaalit Chicken Tikka sekä BLT-patongit. Lisäksi mussutin valtavan keksin, joka oli minun suomalaiseen makuuni hieman turhan makea. Aika lentokentällä meni loppujen lopuksi aika nopeasti, sillä pelasimme sananarvauspeliä. Pelistä teki mielenkiintoisen sen, että molemmilla aivofunktio melko minimissä eilisen alkoholimäärän vuoksi.

Nyt tiedossa olisi siivousta ja pyykinpesua. Tänään menemme eläinkauppaan ostamaan kanin häkin sekä kuljetusboksin sekä itse kanin! Olemme todella innoissamme tulevasta perheenjäsenestä. Olemme päättäneet pupun nimenkin. Pitkän pohtimisen jälkeen päädyimme nimeen Puppe. Vaihtoehtoina oli Nöpö, Topi tai Rölli. Halusimme suomalaisen nimen, mutta nimen joka on norjalaisille helppo ääntää. Topi nimi oli pitkään suosikkini kunnes tajusin, että ystäväni marsu on Topi. Ilmankos pidinkin nimestä niin paljon. Päädyimme kuitenkin erittäin yksimielisesti nimeen Puppe. Kristian näytti minulle kuvan Norjalaisesta piirretystä koirasta, jonka mukaan heidän entinen pupunsa oli nimetty. Nimi oli Tassen ja kuvan avautuessa tunnistin koiran, jonka suomalaisnimi on Puppe. Näin siis päädyimme siihen, että meidän pupumme on Puppe. Sen verran kuitenkin ihastuimme nimeen Rölli, että aiomme käyttää nimen kyllä jollekin tulevaisuuden lemmikillemme. Päivittelen huomenna miten pupumme kotiutui tänne meidän lukaaliimme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti